We waren er snel bij. Er was maar beperkte inschrijving. En we moesten en zouden meedoen om te ervaren wat een LED toernooi inhoudt!
En eindelijk is het dan zo ver……
Van tevoren nog even onrust….moeten we nog lichtjes regelen? Glow in the dark bandjes? Wat is de bedoeling?
Het lijkt donker bij de voetbalvelden van SVM in Maartsendijk….maar als je het terrein oploopt zijn de doelen en lijnen van de velden gezellig verlicht met LED- lampjes. Alle spelers krijgen een hesje met LEDlichtjes dat op rood of wit gezet kan worden. En de keeper heeft een knipperend licht. De bal is ook verlicht.
We moesten even wennen aan het spelen op echt gras en dan ook nog eens in het donker.
De eerste wedstrijd tegen Wasmeer was het voorzichtig uitproberen van het LEDvoetbal door beide teams. Wasmeer kreeg al snel een aantal kansen om op voorsprong te komen maar onze gelegenheidskeepster Annu keek alle ballen naar de lat of naar de paal.
Het leek wel alsof de verlichting van het doel alle ballen aantrok….
Het werd een leuke wedstrijd waar we uiteindelijk 1 punt aan overhielden.
Vervolgens een korte pauze in de kantine waar we blij verrast werden met het aanbod van apenshotjes door een chippendale! Vol goede energie gingen we de volgende wedstrijd in tegen SC Muiden waar we al snel voetballend achter de feiten aanliepen. De bal was ook ineens zijn verlichting kwijt. Probeer maar eens te voetballen in het donker met een bijna onzichtbare bal. Voor de 3e wedstrijd tegen SVM was gelukkig weer een goed verlichte bal geregeld. We dachten tegen deze bekende tegenstander van de eerdere toernooiavonden wel een goede pot te kunnen neerzetten. Helaas hadden zij tijdens de wintertransferperiode een oude bekende speelster met paardenstaart geregeld waardoor we helemaal van het veld werden weggeblazen.

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ (wijsheid die vaak wordt toegeschreven aan de Nederlandse voetballer Johan Cruijff (1947-2016) )…….
Helaas geen finalepartij voor ons, maar we waren wel als eerste in de kantine te vinden voor de 3e helft met shotjes, bitterballen, chippendales, goede zanger en gezellige muziek!!
Was een erg leuke ervaring dat LED toernooi. We kijken wel weer uit naar het voorjaar als we weer gewoon het veld en de bal kunnen zien om een leuk en gezellig potje voetbal neer te zetten.

Door Saskia Rijnbende