En DOEN deden we!!! Als de avond nog maar 2 minuten oud is heeft Sanneke de bal en maakt een goede rush aan de zijkant over het halve veld en passt de bal naar Eva en scoort! 1-0 op onze eerste wedstrijd van de avond tegen Delta Sports ‘95.
En binnen no time ook al bijna de 2-0 na mooi overspelen door Sanneke, Laura en Eva. De toeschouwers en geblesseerden Ilse, Gerda en Saskia hebben niet eens de tijd om rustig bij te kletsen. De tegenstander scoort bijna de gelijkmaker. Er wordt fanatiek verdedigd door Josefien, Myrthe en Cindy. En onze trouwe sluitpost Joëlle als vervanger voor geblesseerde keepster Conny voorkomt uiteindelijk de goal met een mooie redding!
Maar dan is daar toch alweer een aanval en het is toch 1-1. Meteen na de aftrap….ik knipper even met mijn ogen en Laura scoort 2-1. Het publiek aan de kant met onder andere de reserves Jaklien en Annu joelt uitzinnig van vreugde. Zo’n stand tegen de geduchte tegenstander: ongelooflijk!
En dan wordt het ook nog 3-1 door Laura net als het noodweer losbarst.

100 dames en een handjevol mannen rennen naar de kantine. 100??? Ja ja naast dat de vr30+ hun thuistoernooi speelt is ook de vr18+3 aanwezig voor hun thuistoernooi. Een grote dolle en gezellige boel! Onze barman, duizendpoot en voorzitter Hans dacht even een beetje rust te hebben maar mocht meteen hard aan het werk….na 15 minuten hebben we de wedstrijden weer kunnen herstarten.

Het lijkt erop dat SVO de goede flow van de eerste 10 minuten weer kan oppakken. Sanneke schiet op doel maar helaas stond er nog een keeper voor.
Dan blijkt dat door het noodweer de helft van veld 2 onbespeelbaar is, ik word weggeroepen om mee te denken hoe de 18+ toch nog op een half veld het toernooi kan spelen. Ik ben maar even weg geweest maar ineens is het 3-3….hoe kan dit nou!
En dan kijken we uit het niets ook nog tegen een 4-3 achterstand aan net voor het eindsignaal. Discussie barst los of scheids Dennis niet eerder had moeten affluiten….maar de scheids heeft altijd gelijk!
Na dit stormachtige begin met een minder goed einde maken we ons op voor Brederodes.
Het begint al meteen spannend met een schot net naast de goal van Joëlle.
SVO laat zich niet kennen en zoekt meteen weer de aanval via Laura die de bal op Eva geeft en die maakt 1-0. Blijdschap is van korte duur: 1-1. SVO blijf kansen creeeren: mooie uitbraak van Laura en schot van Eva wordt gered door de keeper. Gevaarlijk schot van Brederodes wordt nog gekeerd door Joëlle.
Intussen worden we aan de zijlijn geëntertaind door de gezellige coach van Brederodes…..links…..rechts…
En in de laatste minuut was er nog hoop op winst maar de bal van Laura ging er net niet in.

SVO had de smaak te pakken en wilde het liefst meteen weer doorspelen maar helaas was daar weer een pauze. Gelukkig was DJ Rik al aanwezig en kon iedereen zich warm houden op de dansvloer.

De 3e wedstrijd is tegen Focus.
Een splijtende pass van Suus. Sanneke drukte helaas verkeerd af. Maar al snel wordt het toch 1-0 door Irene! Oh wacht die was er niet bij vandaag….Eva!
Het lijkt wel of er extra getraind is op balletje achter standbeen langs; Kitty laat dit 2 keer in wedstrijd zien en ook Eva past dit truukje toe. En ik heb het vaker gezien vanavond maar netzoals meer dingen in het verslag weet ik niet precies meer hoe of wat.
Nog een paar mooie acties tijdens deze wedstrijd. Suus geeft de bal aan Sanneke en die schiet op goal. Redding van de keeper.
En dan uit het boekje: prachtige combinatie van Eva naar Suus en weer terug en dan het schot net over het doel.
Na al dat mooie voetbal van SVO worden we weer even teruggezet: een mooi afstandsschot over onze keeper heen(een Kramer- goal zoals coach Eef zegt), onhoudbaar!
De euforie van Focus is van korte duur; het mooie combinatie voetbal van Eva naar Marianne en weer terug naar Eva brengt weer moed.
Myrthe onderschept de bal, heeft een geweldige rush naar voren, en via Eva gaat de bal naar Suus: goal 2-1!
Focus gaat weer in de aanval maar keeper Joëlle die in de rust is voorzien van een extra power drankje pakt de bal af en rent met de bal het halve veld over om een mooie voorzet te geven. Helaas wordt hier niet uitgescoord. Daarna nog een mooie redding door Joëlle maar in de rebound valt toch de 2-2. Als je dan bijna denkt dat we met een gelijkspel gaan eindigen schiet ineens Sanneke de bal tussen de benen van de keeper: 3-2!

De laatste wedstrijd tegen Vreeswijk begint al meteen met een prachtige lob van Laura die net naast gaat.
En dan gaat daar ineens Cindy met een sprint voorbij haar tegenstander. En deze mooie actie wordt vervolgens door Eva afgerond: 1-0! Het wordt een spannende wedstrijd. Met nog een afgekeurde goal van Vreeswijk waar niet iedereen het over eens was maar zoals ik al eerder zei de scheids heeft altijd gelijk!

Het was een echt doelpuntrijke avond met maar liefst 8 goals gescoord door SVO!
De diesel komt in de loop der jaren steeds beter op gang. Er is zelfs een scout gesignaleerd bij onze wedstrijden….
En de avond was nog niet afgelopen. We zijn ook nog steeds goed in de 3e helft. Samen met de vr18+ volgde er nog een gezellig dans (en drink) avond met weer top muziek verzorgd door DJ Rik.

Dank je wel allemaal voor deze geslaagde avond! Dank je wel DJ Rik voor de goede muziek! Dank je wel scheidsrechters Benthe, Jolanda, Timo, Jannis en Dennis! Dank je wel voor alle helpende handjes achter de bar! En een extra dank je wel voor duizendpoot Hans!

NB en als je denkt ik ben 30+ en wil ook voetballen bij de SVO Krommerijnstreek: niet wachten, niet denken: DOEN!

NB ook jonger dan 30 is welkom bij de andere teams!

Door Saskia Rijnbende