De vrouwen 30+ wisten het zeker: de 5e en afsluitende toernooiavond van de najaarscompetitie moest een feestje worden! De voorpret was al leuk, wat gaan we doen? Een thema avond met Oranje of de kantine verbouwen tot skihut, een spotify-feestlijstje draaien of “gewoon” een DJ regelen voor een dansfeest…..

Maar voordat je kan feesten moet er eerst gevoetbald worden. Dat is op zich met dit team ook altijd een feestje maar dit werd helemaal gezellig toen daar ineens scheidsrechter-Pieten op het veld verschenen!

Onze eerste wedstrijd is tegen Sporting ‘70 (en voor de trouwe lezer van deze verslagen dan weet je dat dit onze Angstgegener is). Toeschouwers is gezegd dat ze beter pas na deze wedstrijd kunnen komen kijken. We lopen na een schot in de korte hoek alweer snel tegen een 1-0 achterstand aan. Echter vandaag zetten we er tegen Sporting ‘70 een echte wedstrijd neer. We komen steeds vaker in de buurt van hun doel. De extra truukjes-training met tips van onze kinderen heeft zijn vruchten afgeworpen.
En daar ineens maakt Eva de gelijkmaker 1-1! Dit hadden we niet verwacht. En het is nog niet klaar. De wedstrijd blijft spannend en het lukt Cindy om de 2-1 binnen te schieten! De toeschouwers die er nog niet zijn hebben echt wat gemist. De eerste 3 punten van de avond zijn binnen!

De avond kan niet meer stuk. Intussen staan er steeds meer toeschouwers langs de kant. Partners, kinderen, vrienden en onze tijdelijk niet voetballende teamgenoten staan helemaal klaar voor de 2e wedstrijd tegen Delta Sports ‘95.
Vol goede moed trappen we af. Maar ik weet niet wat dit team uit Houten gegeten heeft maar ze tikken ons helemaal van het veld af……de toeschouwers hebben heel veel doelpunten kunnen zien maar helaas allemaal voor onze tegenstander. Met een verlies van maar liefst 6-0 zoeken we de warmte maar even op in de kantine. Met koppen thee wordt de kater van de dikke nederlaag weggespoeld en maken we ons op voor de wedstrijd tegen SVM.
Helaas raakt iemand van SVM geblesseerd aan haar enkel en besluiten we om deze wedstrijd over te slaan. Met een afgesproken 7-7 (alsof alle speelsters hebben gescoord) laten we deze wedstrijd in de boeken optekenen.

Nog één kans om onze kunsten aan het thuispubliek te laten zien. De laatste wedstrijd is tegen Kampong. Altijd weer leuk om tegen hen te spelen omdat we aan elkaar gewaagd zijn. SVO krijgt aardig wat kansen maar het lukt niet om het doel te vinden. Saskia maakt een aantal panna’s. Sanneke en Kitty rennen hun longen uit hun lijf om de bal richting doel te krijgen. Verdedigend staat Myrthe weer haar mannetje netzoals Lisette , Marianne en Annu. En dan is daar weer Eva die de wedstrijd op 1-0 brengt! En het voelt alsof er nog meer in zit. Cindy krijgt de bal er net niet in. Irene blijft ballen afpakken en geeft ze naar voren. En als Kampong dan toch nog gevaarlijk wordt dan hebben we altijd nog keepster Conny!
Uiteindelijk onze 2e wedstrijd van de avond in de pocket!

Op naar de 3e helft. Dat blijft wel onze sterkste helft en vanavond helemaal. DJ Rik heeft zijn muziek aan staan en we hebben er zin in! Ons geduld om te dansen wordt nog even op de proef gesteld.
Sinterklaas komt nog met 2 pieten voor een verrassingsbezoek. Barman (of eigenlijk duizendpoot) Hans zorgt weer goed voor de hapjes en de drankjes. De avond kan niet meer stuk. En dan gaan we allemaal los. DJ Rik weet iedereen op de dansvloer te krijgen en tot in de late uurtjes wordt er volop gedanst, gezongen en gedronken. Wat een afsluiting! T.G.I.F (Thank God It’s Friday)!

 

 

Door Saskia Rijnbende