Vrijdagavond 23 september mochten de vrouwen 30+, 11 in aantal, weer de voetbalwei in voor de najaarscompetitie.

De voorbereiding was beperkt. Eind augustus was al de eerste training maar de week daarop volgde de seizoenbeginactiviteit in Utrecht. De Jeu de Boulesbar in hartje Utrecht was plaats van handeling in plaats van een training in Bunnik. Uurtje jeudebouleballengooien met aansluitend burgers en bier. Betere training kun je je eigenlijk niet voorstellen. Want we spelen tenslotte ook altijd de 3e helft waar we tot heden ongeslagen zijn. We hebben die avond nog wel iets aan onze conditie gedaan. Met de fiets naar hartje Utrecht en terug. En vanuit Odijk is dat helemaal een prestatie! De coach die het goede voorbeeld geeft.

Goed, terug naar de eerste competitieavond bij Delta Sports in Houten. We hadden de eerste wedstrijd vrij en konden daardoor de nieuwe tegenstanders SVM en Kampong goed analyseren. Althans dat deed de coach. Net op tijd kwamen de vrouwen de kleedkamer uit om nog snel even warm te lopen en balgevoel te krijgen.

De eerste wedstrijd was tegen thuisploeg Delta Sports. Die kenden we nog van weleer. Ze zijn iets sterker met een aantal voetbalsters in het team. Maar we hielden goed stand. Al snel kwam Eva dicht bij het doel maar een doelpunt zat er net niet in. Aan de andere kant kwam Delta op 1-0. Dat bleef het lang. We deden goed mee. De wedstrijd duurde net te lang. Eindstand 4-0. Al met al goed gespeeld en enigszins geflatteerd verloren.

Daarna tegen SVM uit Maartensdijk. Ze wilden als eens tegen ons oefenen maar dat kwam er nooit van. Nu dus voor het echie. Er ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Kansen over en weer. Maar scoren zat er niet in. Totdat een speelster van SVM op doel schoot en Conny net even met keepershandschoenen aan met haargel in de weer was. 1-0 voor SVM. Een gelijkspelletje lukte helaas niet meer.

En dan de wedstrijd tegen Kampong. Net als SVM nieuw in het theater. Althans voor ons. We liepen echt goed te voetballen. Er werd steeds meer goed overgespeeld en de diepte gezocht naar onze ‘spitsen’. Ook hier waren we een paar keer dicht bij een voorsprong maar Eva en Sanneke wisten de keepster niet te verschalken. Aan de andere kant stond Conny ook een paar keer als vanouds te keepen. Totdat we een hoekschop kregen. De bal werd in de doelmond van Kampong gebracht. Eva probeerde het doel te vinden. Dat lukte haar niet maar haar tegenstandster wel. We stonden met 1-0 voor! Met goed, degelijk spel koesterden we de voorsprong. Vooral Myrthe stond als een rots in de branding te verdedigen. En alzo geschiedde: de eerste overwinning zonder zelf te scoren!

De laatste wedstrijd tegen Sporting ’70 vergeten we maar snel. Vraag is of dit team wel in onze poule hoort. Het krachtsverschil was heel erg veel te groot. Er lopen een paar speelsters in dit team die onze reguliere teams niet zouden misstaan. Geen kruid tegen gewassen. Op het laatst lieten we het ook gewoon lopen. Voor de statistiek: net voor het eindsignaal scoorden ze nog de 9-0. Wel onze grootste nederlaag ooit.

Dan maar de derde helft. SVM was eerder uitgespeeld en al naar huis toen wij in de kantine kwamen. Eef zat al met geblesseerde Ilse op een droogje te wachten tot er gedoucht was. Eindelijk kon de eerste bestelling worden opgenomen en uitgeserveerd.
Eef had nog de eerder aangekondigde verrassing in petto. Voor ieder team in de poule een set trainingshesjes die onze Leeuwinnen tijdens EURO2022 in Engeland niet hadden gebruikt. Toevallig nog in 5 kleuren ook. Met deze hesjes wordt er natuurlijk wel wat van ons verwacht de komende weken.

En toen was het zomaar weer 00:15 uur. De mensen van de kantine hadden de TV en muziek al uitgezet, liepen tafeltjes schoon te maken. Tijd om te gaan. Toen ook de thuisploeg was opgestaan was het onze beurt. Weer waren we de winnaars van de 3e helft.

Tenslotte nog een opmerking over onze teamnaam. TGIF.
Dat staat voor Thank God It’s Friday. Uw redacteur vindt dit maar niks. Daarom het voorstel om er The Greatest In Femalesoccer van te maken. Er kan gestemd worden…..

Eef