Ietsie later dan gebruikelijk een verslag van de vr30+ over hun alweer 2e deelname aan het Voetbalmoeders Prosecco Toernooi op 10 mei bij SC ’t Gooi te Hilversum.

Nadat Saskia bij de start van 2024 lang wakker moest blijven om deelname te verzekeren is het maanden later zover. Waarom de KNVB de dag na Hemelvaart inplant als wedstrijddag is ons een raadsel. Gelukkig is daar weer onze Saskia die ook nu weer regelt dat die competitieavond 2 weken opschuift.

Dan het toernooi. De organisatie had ook nu weer voor extra’s gezorgd. Tegen inlevering van één van de vele bonnen werd met nog frisse hoofden een groepsfoto gemaakt.

Op 5 velden werden 10 wedstrijden tegelijk gespeeld. De route naar ons veld was al deels een warming up vanwege de afstand. De teams waarvan men dacht dat zij goed voetballen speelden dicht bij de kantine. Daar snappen wij nix van want wij spelen op onze eigen manier heel aantrekkelijk. Onze 3 of toch 4 wedstrijden gingen zo snel dat we de eindstand ook heel snel zijn vergeten. Vermoedelijk hebben we geen punt behaald. De spanning voor wat komen zou was waarschijnlijk te groot. Voor specificatie verwijs ik graag naar het toernooi 2023, met name de bijbehorende foto’s. Na einde wedstrijden snel douchen en door naar de 3e helft, waar wij sowieso goed in zijn.

Dit jaar wel mannen met boven de gordel alleen een strikje rond de nek, maar persoonlijk vond ik ze vorig jaar “beter”. Uiteraard kwamen die mannen bij elke tafel 2 flessen Prosecco brengen. Jaklien werd daarbij liefdevol door heur haar gestreken door een best wel “lekker ding”. Gelukkig hebben we de foto’s (en filmpjes voor intimi) nog.

Na enkele dorstlessers + inlevering en genieten van de bon “borrelplank” werd de prijsuitreiking in de kantine gedaan. Elk winnend team werd naar het podium gehaald voor hun prijs. Als laatste prijs en gekozen door de scheidrechters was de sportiviteitsprijs. En jawel, de winnaar was SVO Krommerijnstreek. Yeah, wij hebben de belangrijkste prijs gewonnen. Het winnende team kreeg niet alleen een cup met grote oren maar is al uitgenodigd voor het toernooi volgend jaar. Saskia kan 01-01-2025 op tijd naar bed.

De feestavond was gezellig met diverse live optredens van (on-)bekende artiesten. Coach Conny was helemaal in de ban van de bekende zanger Danny Nicolai of was het andersom…..

Elk team kreeg een aantal goodybags mee, met medewerking van de vele sponsoren.

Moe en voldaan vertrok het team met beker en goodybag weer naar huis!

Foto’s en een impressie van de avond zijn te vinden op de FB-pagina van Voetbalmoeders Prosecco Toernooi. Daar ook te zien dat wij eg wel prijs hadden. Aan de organisatie onze complimenten voor het weer goed geregelde toernooi. Klasse.

Als iemand van de KNVB meeleest: aub geen wedstrijden meer inplannen de vrijdag voor moederdag (ivm jaarlijks terugkerend Proseccotoernooi) of de vrijdag na Hemelvaart. Het scheelt veel gedoe van teams uit de vrouwen 30+ competitie.