Vrijdagavond 24 september trok het TGIF-team richting Voordorp voor de eerste competitieavond bij Sporting ’70. Tsjonge wat hebben we ernaar uitgekeken. Waren we vorig jaar 9 oktober op zijn best, gooide Corona (nee, niet het bier) roet in het eten.
De laatste weken was er goed getraind door de dames. Grote opkomst, het belang van wat ons te wachten stond was wel duidelijk.
Om 20.00 uur stonden Suze, Sanneke, Eva, Ilse, Marjanne, Josefien, Engelina, Gerda en Mythe klaar voor het beginsignaal van de scheids. Lisette kwam halverwege de wedstrijd nog letterlijk ingevlogen, hees zich sneaky aan de zijlijn in het voetbaltenue om direct in de wissel te gaan. Jammer was het wel dat onze trouwe keepster Conny met een blessure niet beschikbaar was. Suze verving haar waardig, op de eerste bal na dan. Ach ja, dan heb je dat maar vast gehad.
Zo speelden we eerst tegen Vreeswijk en daarna tegen Delta Sports ‘95. Teams die ons vorig jaar ook de baas waren. Maar ja tegen soms zeer ervaren speelsters van toen is het voor TGIF moeilijk voetballen. Beide wedstrijden werden dan ook met 0 verloren.
Daarna de wedstrijd tegen VRC uit Veenendaal. Dat ging mooi gelijk op en het was Eva die ons eerste doelpunt van het seizoen langs de keepster, tussen de palen en in het net wist te schieten. Dat bleef het even, maar VRC wist toch de gelijkmaker langs Suze te frommelen. Een gelijkspel was wel een terecht resultaat.

Tenslotte de wedstrijd tegen thuisploeg Sporting ’70. We waren al gewaarschuwd dat er 3 zeer vaardige en ervaren speelsters in dat team speelden. Maar die liepen voorin. Achterin kregen we wel wat kansjes in het begin. En jawel, Eva scoorde nog een keer voor de 1-1. Daarna was het een eenzijdig potje. Bij Sporting ‘70 ging de bal naar een blondine van maar net 30 schatten we zo in. Haar aanname, voortzetting, snelheid enz. enz. waren zoveel beter dan de rest binnen en buiten de lijnen dat daar geen eer aan te behalen was. Eenmaal in de buurt van Suze legde ze dan de bal af aan een medespeelster die hem vaak voor het intikken had. Tegen dat geweld was voor TGIF geen kruit gewassen.
Ook die wedstrijd werd verloren. Jammer maar de inzet, net als in de andere 3 wedstrijden, lag het bij TGIF niet. Al met al een leerzame avond voor de volgende training en wedstrijden. Hopelijk kan Conny dan ook weer meedoen zodat Suze kan wervelen in het veld.

Overigens wist men bij Sporting ‘70 niet wat de regels zijn bij de VR 30+. Een uur netto speeltijd betekent wedstrijdjes van 15 minuten. Onbekend in Voordorp. Er moest 20 minuten worden gespeeld. Dus TGIF speelde deze eerste avond maar liefst 80 minuten.
Voordeel van het spelen van 4 wedstrijden achter elkaar is dat je de laatste wedstrijd vrij bent en wat doe je dan als eerste? Inderdaad, je eigent je alvast de grootste tafel in de kantine toe, neemt daar je eerste biertje, laat je coach achter om dit toegeëigende domein te bewaken, gaat douchen om daarna de volgende versnaperingen tot je te nemen. De coach had nog gezorgd voor wat nootjes en zoute koekjes en voor je het weet is het iets voor middernacht en moet je de kantine uit. Maar goed ook, anders hadden we onze QR-code moeten laten zien. Maar…. de derde helft hebben we toch maar weer mooi gewonnen, ook van de aanwezige mannenteams in de kantine.

Eef